Баня.БГ - Влез в банята! Магазин за вашата баня, кухня и градина. Тук ще намерите продукти за баня, кухня и градина на утвърдени производители, като GROHE, ROCA, VIDIMA, TEKA, IDEAL STANDART, с гарантирано качество на цени по-ниски от цените в официалните ценоразписи на производителите и вносителите. Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

Важна ли е конструкцията на хидромасажната вана?

За да е годна за ползване хидромасажната вана задължително трябва да бъде поставена върху стабилна носеща конструкция, която да не позволява да се огъва и криви акрилното корито при експлоатация. Добрата носеща конструкция е от съществено значение за дълготрайността на акрилната вана. Конструкцията трябва да има достатъчно на брой опорни точки (стъпки), като броят им зависимост от размера и формата на ваната, които да разпределят равномерно теглото на пълната вана върху пода на банята. Теглото на хидромасажната вана пълна с вода може да бъде от 150-200 кг и да достигне до 400–500 кг в зависимост от размера на ваната и от обема (литража) на коритото.

Хидромасажна вана - Важна ли е конструкцията на хидромасажната вана? от Баня.бг - Влез в банята!

Правилното нивелиране на хидромасажната вана е предпоставка за безопасна експлоатация, повишена стабилност, по-ниско ниво на шум и вибрации при работа на помпите на хидромасажната система. При неправилна нивелация на хидромасажната вана по време на работа акрила вибрира и се огъва, като това води до механично износване на материала на ваната в критични точки и може да предизвика пукнатини в коритото на ваната и последващо счупване.

Правилното нивелиране на хидромасажната вана е предпоставка за безопасна експлоатация

Затова препоръката ни е да ползвате монтаж от оторизирана от производителя монтажна група. Правилно монтираната хидромасажна вана може да работи безпроблемно дълги години след изтичане на гаранционният срок.

Вижте какви модели хидромасажни вани можете да поръчате от Баня.бг.