Баня.БГ - Влез в банята! Магазин за вашата баня, кухня и градина. Тук ще намерите продукти за баня, кухня и градина на утвърдени производители, като GROHE, ROCA, VIDIMA, TEKA, IDEAL STANDART, с гарантирано качество на цени по-ниски от цените в официалните ценоразписи на производителите и вносителите. Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

на Баня.бг ЕООД

Последни промени: 22 май, 2018

Ние, БАНЯ.БГ ЕООД, уважаваме вашето право на личен живот и целенасочено го защитаваме. Ние публикуваме тази декларация за защита на личната информация с цел да ви информираме за нашата политика и практика относно личните данни и възможностите да избирате начина, по който се събира и използва вашата лична информация онлайн.

Нашите електронни магазини shop.bania.bg и bania.bg са организирани така, че по принцип да позволяват да ни посещавате в Интернет, без да се легитимирате или да давате лична информация, която може пряко да ви индентифицира.

БАНЯ.БГ ЕООД няма да събира никаква лична информация за вас, която може пряко да ви индентифицира (прим. вашето име, адрес, телефонен номер или e-mail адрес) чрез нашите уебсайтове, освен ако вие не ни я предоставите доброволно. Ако не искате да бъде събирана подобна информация за вас, моля, не ни я предоставяйте.

За да можете лесно да намирате тази декларация, ние Ви осигуряваме достъп до нея, като я поставяме на нашата начална страница и в долната част на всяка Уеб страница.

В случаите, когато заявите желание да Ви предоставим продуктите и услугите, които желаете да закупите, ние ще имаме нужда от вашата лична информация и настоящата декларация за защита на личната информация описва събирането на данни и употребата им в такива случаи.

Настоящата декларация за защита на личната информация се отнася единствено за БАНЯ.БГ ЕООД.

Препоръчваме ви да се запознаете с пълния текст на декларацията за защита на личната информация:

1. Общи положения

1.1 С даването на поръчка за продукт и/или услуга от уеб сайтовете собственост на БАНЯ.БГ ЕООД, Вие се съгласявате личните ви данни да бъдат използвани от нас по смисъла и при спазване на Закона за защита на личните данни само в случаите, описани по-долу.

1.2. Предоставянето на каквато и да било лична информация и данни от ваша страна е напълно доброволно, като това ваше съгласие се изразява с поставянето собственоръчно на отметка под Декларацията за доброволно предоставяне на лични данни, която се намира на стартовата страница на всяка една форма за регистрация на нашите сайтове.

1.3. Това данните на фирма БАНЯ.БГ ЕООД

  • Адрес на регистрация: гр. Перник, ул. Кракра 64, вх.Г

  • Данъчен номер BG20098060

  • Адрес за кореспонденция: гр. Перник, ул. Вардар 56, вх.А

  • Интернет адреси: bania.bg, shop.bania.bg

  • Електронен адрес за кореспонденция във връзка с искания и въпроси относно предоставянето и управлението на личните Ви данни: info@bania.bg

  • Лице за връзка по въпроси свързани с предоставянето и управлението на личните ви данни: Иво Димитров, 0885883461

2. Кога ще поискаме Вашата лична информация?

2.1. Когато решите да направите поръчка за продукт или услуга, предоставяни от нашите електронни магазини, ще имаме нужда от информация, която да ви идентифицира лично (лична информация) и ще ни позволи да се свържем с вас по телефон, електронна поща или да извършим доставка на поръчаните продукти или услуги до ваш адрес. Тази информация ни е необходима единствено и само за обратна връзка с вас, с цел изпълняване на търговският договор, за изготвяне на проформа-фактури, фактури, уведомления за нови услуги и промоционални материали.

2.2. Личната информация, която събираме за своите клиенти, се ограничава само до: име, презиме и фамилия, град, възраст, адрес, телефон, мобилен телефон и e-mail, но може да включва и допълнителна информация, когато трябва да се предоставят поръчани от Вас продукти или услуги.

2.3. В случаите когато се изисква заплащане на продукта или услугата онлайн, ще ви бъде поискана лична информация, нужна за осъществяването на това плащане (име, адрес, телефонен номер и номер на кредитна карта), където приложими се явяват условията за конфиденциалност на организацията, обработваща съответното плащане (еPay.bg, PayPal.com, Gate2shop и т.н).

2.4. БАНЯ.БГ ЕООД води статистика на посещенията в принадлежащите му уеб сайтове, която може да включва: IP адрес, домейн име, вид на браузъра, резолюция на дисплея, използвана операционна система, време на достъп, адреси на използвани Web сайтове, ключови думи в Web търсачки и други. Тази информация се използва единствено за поддръжката и подобряване на качеството на услугите и съдържанието, предлагани на посетителите в уеб сайтовете ни.

3. Как използваме Вашата лична информация

Вашата лична информация се използва от нас за следните цели:

3.1. Да предоставим поискани и/или закупени от вас продукти и/или услуги.

3.2. За счетоводни и статистически цели съгласно Закона за счетоводството, Закона за статистиката, данъчното и осигурително законодателство на Р. България.

3.3. За статистически цели в инструменти за анализ и реклама като Google Analitics и AdWords. В тези случаи предоставената информация е от типа описана в т. 2.4. и не съдържа вашите имена, телефони, e-mail и физически адрес. За повече информация относно начините за обработка на вашите данни, моля, запознайте се с политиката за личните данни на Google Analitics и Google AdWords. За да не бъдете измервани от Google Analytics към настоящия момент е възможно да го направите чрез добавяне на следния инструмент към Вашия браузър/браузъри: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

3.4. За подобряване на комуникацията с вас използваме приложения от типа „лайф чат“ и Skype. В тези случаи предоставената информация е от типа описана в т. 2.4. и не съдържа вашите имена, телефони, e-mail и физически адрес. За повече информация относно начините за обработка на вашите данни, моля, запознайте се с политиката за личните данни на Skype

3.5. При ваше желание да ви уведомяваме за актуализации на продукти, специални оферти, нова информация и други продукти и/или услуги, предоставяни от нас.

3.6. Подобряване на работата на нашите сайтове. За тази цел използваме така наречените „бисквитки“ и други подобни технологии.

„Бисквитката“ е малък файл, съдържащ низ от знаци, който се поставя на компютъра ви, когато посещавате уеб сайт. Когато посетите сайта отново, „бисквитката“ му позволява да разпознае браузъра ви и да зареди по-бързо нужната ви информация. В „бисквитките“ може да се съхраняват предпочитания на потребителя и друга информация. Можете да конфигурирате браузъра си да отказва всички „бисквитки“ или да показва, когато се изпраща „бисквитка“. Някои функции или услуги на уеб сайта обаче може да не функционират правилно без „бисквитки“.

3.7. В определени случаи БАНЯ.БГ ЕООД може да наема други фирми, организации или лица, които осъществяват определени действия от наше име: извършване на услуги, например куриерски и логистични услуги, монтаж и сервизно обслужване, отговаряне на Ваши въпроси относно продукти и/или услуги, извършване на директни е-мейл кампании, обработка на информация и други. Ние предоставяме на тези фирми-партньори само информацията, която им е необходима за изпълнението на договорените с нас услуги.

3.8. Сега и за в бъдеще БАНЯ.БГ ЕООД не възнамеряваме да продаваме, даваме под наем или предлагаме за маркетингови цели, срещу облага, вашата лична информация на трети страни.

3.8. Случаите, в които БАНЯ.БГ ЕООД може да разкрие Вашата лична информация, са следните:

  • Ако това се изисква от нормативен и/или под законов нормативен акт на действащото законодателство на Република България, например Закона за счетоводството, Закона за статистиката, данъчното и осигурително законодателство;

  • При необходимост от привеждане на дейността на БАНЯ.БГ ЕООД с действащите законови разпоредби;

  • За защита на правата и/или имуществото на БАНЯ.БГ ЕООД;

  • Реагиране при спешни и/или форсмажорни обстоятелства за личната безопасност на служителите и сътрудниците на БАНЯ.БГ ЕООД, потребителите на продукти и/или услуги, закупени от БАНЯ.БГ ЕООД или други лица.

4. Контрол на Вашата лична информация

4.1. Когато се регистрирате в някой от уеб сайтовете на БАНЯ.БГ ЕООД или ни дадете лична информация по друг начин, ние се задължаваме да не споделяме тази информация с трети лица и организации без ваше разрешение, освен в случаите, описани в горния раздел.

4.2. Вашата лична информация ще се използва само за целите, описани в горния раздел.

4.3 Начинът за регистриране в нашите уеб сайтовете, ви дава възможност да ни уведомите дали желаете да ни предоставите лична информация и начина по който да се свържем с вас.

4.4. БАНЯ.БГ ЕООД може да ви изпраща периодично e-mail съобщения, с които да ви информира за: потвърждения и статус на ваши поръчки, технически проблеми и други.

4.5. Вие можете да контролирате личната си информация като:

  • Във всеки един момент имате достъп до профила си нашите сайтове, където можете да изтривате и променяте вашата лична информация.

  • Можете да поискате от нас и ние ще ви предоставим пълна справка за притежаваните ваши лични данни и начина по който се съхраняват и управляват.

  • Можете да поискате от нас да заличим вашата лична информация от нашите сървъри и архиви. В този случай срока за изпълнение на искането е 20 работни дни.

4.6. БАНЯ.БГ ЕООД съхранява вашата лична информация на своите сървъри до 3 години, считано от датата на постъпването и, след което я заличава.

4.7. Личната информация, която се съдържа в счетоводни документи, като фактури и счетоводни дневници и др. се съхранява за срок съобразен със законовите разпоредби.

5. Достъп до вашата лична информация

5.1. Ние разчитаме на вашата коректност в предоставянето на лична информация, за да ви предоставим най-добрите продукти и услуги на най-ниски цени.

5.2. Достъп до вашата лична информация имат само определени служители на „БАНЯ.БГ” ЕООД, определени от управителя на фирмата.

5.3.БАНЯ.БГ” ЕООД предоставя вашата лична информация на следните трети лица:

  • Счетоводни и одиторски фирми за целите на фирменото счетоводство

  • Куриерски и спедиторски фирми с цел доставка до вас на направените поръчки на продукти и/или услуги

  • Монтажни и сервизни фирми с цел монтаж, гаранционна и след гаранционна поддръжка на закупените от вас продукти.

Ние предоставяме на тези фирми-партньори само информацията, която им е необходима за изпълнението на договорените с нас услуги.

  • Google, Microsoft и др. фирми, които предоставят интернет базирани услуги, като търсене по ключови думи, интернет реклама, „лайф чат“, интернет анализи и статистика. В тези случаи предоставената информация е от типа описана в т. 2.4. и не съдържа вашите имена, телефони, e-mail и физически адрес.

6. Защита на вашата лична информация

6.1. „БАНЯ.БГ” ЕООД целенасочено ще защитава предоставената от вас лична информация. Ние използваме различни защитни технологии и процедури, за да предотвратим не оторизиран достъп или изтичане на вашата информация.

6.2. Нашите сайтове са защитени с SSL протокол, съкращение от Secure Sockets Layer, който дава възможност на различни програми в конфигурация клиент-сървър да комуникират помежду си, без да могат да бъдат "подслушвани" и подправяни. При изпращане на чувствителна информация като лични и кредитни данни, браузъра на потребителя се свързва с дигиталния сертификат и установява сигурна връзка.

6.3. Нашите сайтове са физически позиционирани на сървъри на ICN, една от най-големите хостинг компании в България, която разполага със съвременно оборудване и системи за сигурност и защита. През 2017 година компанията е сертифицирана по ISO/IEC 27001:2013 - международен стандарт за информационна сигурност. Той дава указания за управление и повишаване на сигурността на данните. Включва и изисквания за оценка на риска за информационната сигурност, съобразени с нуждите на организацията. Сам по себе си ISO/IEC 27001:2013 сертификатът покрива по-голямата част от изискванията на GDPR.

6.2. Нашите фирми-партньори, системите за електронни разплащания, както и другите партньори, полагат максимални усилия за запазване конфиденциалността на предоставяната от вас информация.

7. Промени в тази декларация

7.1. „БАНЯ.БГ” ЕООД си запазва правото периодично да актуализира настоящата декларация за защита на личната информация.

7.2. При настъпването на съществени промени в декларацията за конфиденциалност, „БАНЯ.БГ” ЕООД ще ви уведоми, като постави предупреждение на заглавната страница на принадлежащите му уеб сайтове.

Настоящата декларация за защита на личната информация е неразделна част от Общите условия на „БАНЯ.БГ” ЕООД, находящи се на следната Интернет страница :https://bania.bg/content/3-условия-за-ползване