Баня.БГ - Влез в банята! Магазин за вашата баня, кухня и градина. Тук ще намерите продукти за баня, кухня и градина на утвърдени производители, като GROHE, ROCA, VIDIMA, TEKA, IDEAL STANDART, с гарантирано качество на цени по-ниски от цените в официалните ценоразписи на производителите и вносителите. Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

Как да подготвя правилно мястото за монтаж на хидромасажната вана?

1. Подготовка на мястото за хидромасажна ваната

Мястото за монтаж на хиромасажната вана трябва де е подготвено според изискванията на производителя. В общия случай трябва мястото да напълно завършено, стени и под налепени с плочки, да оставите извод ф50 за канал, кабел за захранване с електричество на 20-30 см от пода и да предвидите място за смесител от който да пълните ваната.

Инструкции за хидромасажна вана от Баня.бг - Влез в банята!

Мястото на тръбата за сифона трябва да бъде съобразено с разположението на сифона на конкретната хидромасажна вана, която сте избрали. Затова трябва да се види схемата на ваната на която са посочени остоянията на сифона от краищата на ваната или ако няма схема трябва да се консултирате с производителя или с нас. Мястото на тръбата за сифона не бива да съвпада точно с посоченото място на сифона на дъното на ваната. Тъй като сифона се свързва с канализационната тръба посредством мека връзка е добре тръбата да е на 20-25 см в страни от него, за да може лесно да се осъществи свързването им.

Сифон за хидромасажна вана и тръба за сифон на вана.

Не бива да пропускате избора на смесител за хидромасажната вана. Ако решите смесителя за вана да бъде вграден в борда на ваната важно е да се знае, че трябва да го изберете и поръчате заедно с ваната, за да може производителя да подготви ваната за конкретният смесител.

Smesitel za hidromasajna vana ot Bania.bg

Трябва да имате в предвид, че подвижния душ на смесителя за вграждане за хидромасажна вана се използва само когато сте седнали във ваната. Дължината на шлауха не позволява ползването на ръчният душ, ако сте прави във ваната, затова е препоръчително да имате отделна душ зона за вземане на бърз душ.

подвижния душ на смесителя за вграждане за хидромасажна вана

При смесител или душ система монтирани на стената над хидромасажната вана трябва да съобразите мястото на смесителя, така че струята от чучура за попада директно в коритото на ваната, за да не пръска вода извън ваната. Това е особено важно при при ъглови и асиметрични вани, където има място за сядане и разположението на коритото е различно за всеки модел.

смесител или душ система монтирани на стената над хидромасажната вана

Правилото за хидромасажни вани е смесителя или душ системата да се поставят по-далече от мястото където ще лежи главата на ползващия ваната, за да се избегнат опасни инциденти при подхлъзване и падане във ваната.

Ако желаете да монтирате душ система на стената до хидромасажната вана, която да ползвате прав във ваната, трябва да съобразите, че дъното на ваната е на около 15-16 см. от готовия под на банята. Затова изводите за душ системата трябва да бъдат направени на около 140 см от готов под.

душ система на стената до хидромасажната вана

Изключение правят душ системите, които са изрично предназначени за монтаж над вана. Те са с дълга тръба и не е необходимо изводите да са толкова високо. Съвета ни е заедно с избора на вана да изберете и смесителя или душ системата, които ще ползвате, за да можете да планирате правилно водопроводната инсталация.

душ системите, които са изрично предназначени за монтаж над вана

При поръчка ние предоставяме подробна информация за изискванията към мястото за монтаж на ваната. Правим безплатни консултации по телефона по всички възникнали въпроси преди и по време на подготовката на мястото за ваната. Можете да изпратите на мейл чертежи, скици или снимки на помещението за консултация при нас. По добре да загубите малко повече време за консултации, отколкото да се сблъскате с проблеми предизвикани от лошо планиране.

2. Оставете банята празна

Не монтирайте тоалетни, мивки, мебели, душ кабини, радиатори и др. обемни предмети в банята преди монтажа на хидромасажната вана. Оставете помещението на банята празно, за да може монтажната група да извърши монтажа в максимално свободна среда. Това ще спести време и нерви и на двете страни, повярвайте ни.

3. Изберете монтаж от производителя

Горещо препоръчваме монтажа на ваната да бъде извършен от производителя. Вярно, че тази услуга се заплаща отделно от цената на ваната, но това ще ви спести много проблеми по време на монтажа, както и по евентуалното гаранционно и извън гаранционно обслужване. Знаем, че вашият майстор е най-добрият на света и разбира от всичко, а колко вани е монтирал, е-хе, но е по-добре да се доверите в този случай на професионалистите, които са изработили ваната и са наясно със всички тънкости и изисквания на продукта. Това прехвърля изцяло отговорността за правилното функциониране на хидромасажната вана върху производителя и ви гарантира спокойствие при предявяване на евентуални бъдещи гаранционни претенции.

Минали сте през всички перипетии на избора на вана, ремонта на банята и имате вече нова хидромасажна вана. Остана да разгледаме въпроса как да я поддържате така, че да си осигурите дълги години безпроблемна експлоатация.