Баня.БГ - Влез в банята! Магазин за вашата баня, кухня и градина. Тук ще намерите продукти за баня, кухня и градина на утвърдени производители, като GROHE, ROCA, VIDIMA, TEKA, IDEAL STANDART, с гарантирано качество на цени по-ниски от цените в официалните ценоразписи на производителите и вносителите. Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

От какъв материал направена хидромасажната вана?

Устойчивост, гъвкавост, задържане на топлина и гладкост ... на достъпна цена. Акрилните вани са красиви, удобни и евтини.

Ъглова хидромасажна вана София от Баня.бг - Влез в банята!


Има причина този материал за вана да е любим на пазара. Той е удобен, с лесна поддръжка, топъл и лек и най-доброто от всичко, той е достъпен като цена. Ето какво трябва да знаете за материала от който е направена акрилната хидромасажна вана.

Хидромасажна акрилна вана от Баня.бг - Влез в банята!

Материала от който са изработени съвременните хидромасажни вани представлява полимерна плоскост състояща се от няколко слоя. Най горният слой се нарича акрил. Химическото наименование е полиметилметакрилат и представлява синтетичен термопластичен бял полимер и придава на хидромасажната вана блестяща гладка равна повърхност. Когато е прозрачен е известен като плексиглас. Акрила е близък по свойства до стъклото, но е по мек и съответно по-чувствителен на издраскване. Той е значително по лек от стъклото (50% по-малко тегло) и е устойчив на външни въздействия (вода, студ, топлина  и т.н.) Това което е важно за потребителите е поддръжката на хидромасажната вана. Поради специфичните свойства на акрила повърхността на хидромсажната вана не трябва да се почиства с абразивни вещества и органични разтворители.


Акрилни плоскости за хидромасажни вани. Баня.бг - Влез в банята!

Средния слой е органичен полимер ABS, който придава здравина, устойчивост и еластичност на акрилната вана. Той е широко разпространен удароустойчив термопласт, използван за производството на леки твърди продукти, като тръби, детски конструктори и съдове за храни (напр. кофички за кисело мляко).
Последният слой е отново от акрил, който осигурява по добро сцепление при последващата обработка на ваната. Ваните които се произвеждат от този материал са се наложили на пазара с името акрилни вани, а материала с общото наименование акрил.

Акрил за хидромасажна вана за баня.


Акрилните вани се произвеждат чрез процес наречен вакумно формоване, като листа акрил предварително се загрява. За всеки един модел и всеки един размер вана се прави индивидуална матрица върху която се поставя загретия лист акрил и чрез изтегляне на въздуха от матрицата се формова ваната. Тя се изважда от матрицата и излишният материал се изрязва. 

How to made acrilic bathtub


Дъното на ваната се заздравява като му се поставя водоустойчива плоскост. След това дъното и гърба се покриват с полимерни фибри и полимерна смола. Това прави ваната здрава и устойчива при ползване. Така обработената акрилна вана е готова за продажба.

Каво е акрилна вана за баня

Всяка  акрилна вана може да се превърне в хидромасажна вана, като се оборудва с хидромасажна система.

Вижте какви модели хидромасажни вани можете да поръчате от Баня.бг.