Баня.БГ - Влез в банята! Магазин за вашата баня, кухня и градина. Тук ще намерите продукти за баня, кухня и градина на утвърдени производители, като GROHE, ROCA, VIDIMA, TEKA, IDEAL STANDART, с гарантирано качество на цени по-ниски от цените в официалните ценоразписи на производителите и вносителите. Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

Какво представляват основните видове масаж в хидромасажната вана?

Хидромасажната вана се предлага стандартно с два основни вида масаж – хидромасаж и аеромасаж. В зависимост от цената и нивото на оборудване хидромасажните вани могат да бъдат само с хидромасаж, само с аеромасаж (така наречените тангенторни вани) или с комбинация от двата вида масаж.

Хидромасажни и аеромасажни дюзи за хидромасажна вана

Ще ви представим накратко какво представляват двата вида масаж:

Хидромасаж. Хидромасажните дюзи са големи, със сравнително широки отвори и се монтират странично, по стените на ваната, като обикновено имат опции за промяна посоката на струята и регулиране на дебита на водата.

Хидромасажни дюзи за хидромасажна вана

Водна помпа засмуква вода от ваната и вкарва обратно през хидромасажните дюзи във ваната водна струя под налягане примесена с атмосферен въздух, който водата засмуква през специален вентил. Този вентил се монтира на борда на ваната и с него може да се регулира количеството на постъпващият в дюзите въздух, като по този начин се регулира силата на струята излизаща от тях.

Хидромасажна дюза за хидромасажна вана 1

Благодарение на смесването на вода и въздух се получава така нареченият „перлен масаж“ във ваната, при който нежна въздушно-водна струя масажира мускулите на тялото, като действа отпускащо и освежаващо на тялото и духа.

Аеромасаж. Аеромасажните дюзи са доста по-малки в сравнение с хидромасажни и се монтират най-често на пода на ваната.

Аеромасажна дюза за тангенторна вана

Въздушна помпа вкарва въздух под налягане в аеромасажните дюзи и така създадената въздушна струя масажира тялото. Добре би било помпата да е с подгряване на въздушната струя, защото по този начин въздуха, който влиза във ваната е с температура близка до тази на водата и масажа е по-приятен, а и водата не се охлажда. Аеромасажа е по-силен и се усеща почти като мануален масаж.

Хидро и аеро дюза за хидромасажна вана.

Вижте с какви комбинации от хидро и аеро масаж са оборудвани хидромасажните вани предлагани от Баня.бг.