Баня.БГ - Влез в банята! Магазин за вашата баня, кухня и градина. Тук ще намерите продукти за баня, кухня и градина на утвърдени производители, като GROHE, ROCA, VIDIMA, TEKA, IDEAL STANDART, с гарантирано качество на цени по-ниски от цените в официалните ценоразписи на производителите и вносителите. Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

Как да избера хидромасажна вана за моята баня?

1. Преценете с какво място за хидромасажна вана разполагате в банята.

Ако мястото е по-дълго отколкото широко трябва да се ориентирате към правоъгълни модели вани, като СМАРАГД, ЕКО, БЕРЛИН. Алтернатива са също асиметричните вани, които спестяват място, като ОНИКС, ПРАГА, НАКСОС.

Ако мястото е по-голямо и имате еднакво разстояние от ъгъла в който ще е ваната в двете посоки можете да се спрете на ъглов модел вана, като СОФИЯ, НИЦА, ЕМОНА, СТЕЛА и др. Ъгловите, както и по-големите асиметрични вани обикновено са с по-удобни корита и повечето имат място за сядане.

Ако мястото в банята позволява тогава можете да изберете някой от големите правоъгълни модели хидромасажни вани за двама. Те са просторни, удобни и предлагат най-голям комфорт от всички изброени до тук. Такива вани са ХАВАНА, АТИНА и ТИАНА.

Основните видове масаж монтирани на ваните са хидромасаж и аеромасаж. При по-скъпите модели се поставят и системи, които представляват различни комбинации от двата.

2. Изберете ниво на хидромасажно оборудване

Тук водещи могат да бъдат два критерия – бюджет и функционалност, които са пропорционални един на друг, т.е. колкото по-висок бюджет заделите, толкова повече екстри и функции ще има хидромасажната вана.

Hidro + Aero massaje

Най-бюджетно ориентирани са хидромасажните вани с нива на оборудване СТАНДАРТ, КОМБО и нива А и В.

Хидромасажна вана Стандарт и ниво А от Баня.бг - Влез в банята!

При нива СТАНДАРТ и А хидромасажната вана ще разполага само с хидромасажни дюзи, а при нива КОМБО и В ще има и аеромасаж, който значително ще допринесе за увеличаване на ползата от ваната. И четирите нива са с пневматично управление и контрол на силата и посоката на струята и напълно покриват минималните изисквания за функционалност на една хидромасажна вана.

Хидромасажна вана Комбо и ниво В от Баня.бг - Влез в банята!

Ако държите на електронно управление, сменящи се LED светлини и нагревател за поддържане температурата на водата и други екстри, тогава изберете хидромасажна вана с нива ЕКСЛУЗИВ, ПРЕМИУМ и С.

Хидромасажна вана Ексклузив, Премиум и ниво С  от Баня.бг – Влез в банята!

Нивата СТАНДАРТ, КОМБО, ЕКСЛУЗИВ и ПРЕМИУМ са с плоски дюзи, които се сливат с повърхността на ваната, италиански помпи и контролери.

Хидромасажна вана KOLLER от Баня.бг – Влез в банята!

„Черешката на тортата“ е хидромасажното оборудване на австрийската фирма KOLLER, което е на световно ниво и предлага иновативни трифункционални хидро и аеро масажни дюзи, електронно управление на отделните кръгове дюзи, разкошно светлинно шоу и автоматично почистване на ваната след ползване. Качеството на оборудването по нищо не отстъпва на световните лидери в тази област.

Хидромасажна вана KOLLER Multi jet от Баня.бг – Влез в банята!

Хидромасажна вана koller Magic jet от Баня.бг – Влез в банята!

3. Огледайте добре и преценете подходите към банята

Избрали сте вече мечтаната хидромасажна вана. Чудесно. Сега огледайте добре и преценете дали ваната ще може да се пренесе от входната врата на къщата или апартамента до банята. Хидромасажната вана пристига в напълно сглобен вид, готова за поставяне и монтаж. Представете си, че ваната е един голям сандък, който трябва да пренесете през стълби, коридори и други евентуални препятствия в дома ви. Вземете рулетка, разпънете я до външния размер на ваната и обиколете всички критични места през които ще мине тя. Ако не можете да прецените свържете се с нас и ние ще изпратим специалист, срещу заплащане, който ще направи преценка на място.

4. Планирайте времето за поръчка на ваната

Поръчайте навреме. Трябва да имате в предвид, че хидромасажните вани се изработват по поръчка, като времето за изработката и доставката до вас отнема между 20 и 30 работни дни. Така че не отлагайте поръчката за последният момент, за да не останете разочаровани и без вана в новата баня. Ако направите поръчката навреме в периода на изработка на ваната ще имате възможност да довършите ремонтните работи в банята и ваната да пристигне точно когато всичко е готово за нея. Ако случайно майсторите се забавят, не се притеснявайте, готовата вана ще ви чака при нас.

Разгледайте всички модели хидромасажни вани и изберете вашата вана от Баня.бг.