Баня.БГ - Влез в банята! Магазин за вашата баня, кухня и градина. Тук ще намерите продукти за баня, кухня и градина на утвърдени производители, като GROHE, ROCA, VIDIMA, TEKA, IDEAL STANDART, с гарантирано качество на цени по-ниски от цените в официалните ценоразписи на производителите и вносителите. Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

Категории

Производители

Полезна информация

 Grohe

GROHE е знак за високо качество, красота и изящество в съвременната баня и кухня. Продуктите за баня и кухня на GROHE преминали хиляди тестове за издръжливост, са едни от най-качествените в бранша. Немската прецизност и точност са част от всяка една от фабриките на GROHE. Иновациите на GROHE гарантирано ще улеснят живота на вас и на вашите близки.

за страница
Показване на 1 - 12 от 288 артикула
Показване на 1 - 12 от 288 артикула

За GROHE

GROHE ( ГРОЕ ) е водещ световен доставчик на санитарно оборудване за баня и кухня  – смесителни батерии за баня и кухня, структури за вграждане за тоалетни и  др. GROHE е част от LIXIL Group Corporation от 2014 г. Като международна марка GROHE преследва ценностите на марката за технология, качество, дизайн и устойчивост, опитвайки се да предложи "чистата радост на водата". GROHE разработва нови категории продукти от самото начало. Това включва системите GROHE Blue and Red Water и наскоро въведената система за сигурност на водата GROHE Sense, която е иновативен компонент на развиващия се пазар на интелигентни домашни технологии. Иновациите, дизайна и развитието са тясно свързани помежду си и са защитени като интегриран процес. В резултат на това продуктите на GROHE носят печата на качеството "Произведено в Германия". Само през последните десет години GROHE получи над 300 дизайнерски и иновационни награди, както и няколко топ класации като една от "най-устойчивите големи марки на Германия", потвърждавайки успеха на марката. GROHE беше първият в своята индустрия, спечелил наградата на германското правителство за Корпоративна социална отговорност и беше включена в класацията на Топ 50 на списание "Fortune", наречена "Промяна на света". GROHE има над 6000 служители, от които 2400 са базирани в Германия.


GROHE на тазгодишното издание на ISH във Франкфурт на Майн, Германия е с рекорден брой иновации на продукти спестяващи ресурси: вода и енергия

• Интелигентната система за сигурност на водният поток в дома осигурява повече възможности за оптимизиране на водното потребление.
• Смесител с вграден филтър позволява безопасна и вкусна наслажда от водата в целия свят.
• За първи път GROHE предлага на посетителите на щанда GROHE ISH обиколка с екскурзовод и възможност да се запознаят с устойчивите технологии на GROHE.
В допълнение към качеството, технологията и дизайна, устойчивостта е неразделна и важна част от корпоративната стратегия на GROHE. Тя е част от всички продукти и процеси и оформя ежедневните действия на служителите на компанията по целия свят.
Глобалният бранд последователно следва подход на устойчивост от 360 градуса
включвайки цялата верига за създаване на стойност, партньори, клиенти, доставчици, служители и принос към обществото в еднаква степен, тъй като за GROHE устойчивостта също означава отговорност - отговорност за хората и околната среда.
Важната роля на устойчивостта се вижда на щанда GROHE
Ролята на устойчивостта във всички продукти и производствени процеси, представени на ISH във Франкфурт на Майн, Германия, е много важна за GROHE, една от водещите в света марки за цялостни решения за баня и кухненско оборудване. Тази година GROHE представя рекорден брой нови решения, които помагат за пестене на вода, енергия и материални ресурси.
- Индивидуално управление на водата в действие: Новото поколение на GROHE Sense
Системата за водоснабдяване осигурява пълна прозрачност на потреблението на вода и разходите за енергия благодарение на новото приложение GROHE Sense. Чрез въвеждане на цените на водата и енергията, клиентите получават точен списък на разходите си. Това не само осигурява пълен контрол върху ценен ресурс като водата, но също така предлага възможност за адаптиране на моделите на индивидуално потребление и водейки до  по отговорно използване на водата.
- Регионалните различия в качеството на водата остават в миналото: GROHE Blue
Pure faucet предлага най-съвременна филтърна технология, доставяща вкусна вода директно от смесителя. В резултат, в регионите с лошо качество на водата, водата от водопровода става питейна. Положителен страничен ефект: Докато производството на един литър бутилирана вода в пластмасови бутилки изисква до седем литра вода, GROHE Blue Pure работи само с действително изтеглена вода.
- Устойчиво оформяне на бъдещите продукти: 3D процесът на печатане на метали на GROHE, въведен за първи път, е не само революция по отношение на дизайна, но също и
особено ресурсно-спестяващ метод за производство на смесители. С този метод по време на производството се използва по-малко материал и се скъсява производствения цикъл.
- Повече прозрачност: Новият смесител GROHE Plus използва цифров дисплей, за да информира потребителите за точната температура на водата и да ги осведомят колко често се пуска топла вода, когато обикновено не е необходимо. Това насърчава отговорното използване на ценното ресурс на вода и спестява енергия.
Ценен поглед върху акцентите в устойчивостта на GROHE
За да се даде на посетителите на щанда важен поглед върху акцентите на GROHE, се организира турне за устойчивост, което е проектирано като част от концепцията за търговския панаир. На шест различни станции посетителите могат да се уверят колко гъвкав и последователен е подходът на GROHE за защита на ценните ресурси от вода и енергия.
Технологията GROHE EcoJoy, например, която е инсталирана в представените смесители, спестява до 50% вода. Интелигентните системи GROHE Sense и GROHE Sense Guard интегрирани в системата за водоснабдяване избягват загубата на вода чрез ранно откриване дори на минимални течове и чрез прекъсване на  водоснабдяването в случай на пробив в тръба. Новото поколение на системата сега също прави възможно използването му в многофамилни къщи, като драстично намалява щетите от загуба вода.
Тоалетните чинии на GROHE са с покритие за по лесно измиване AquaCeramic, дизайн на тоалетната без ринг и мощното TripleVortex промиване. Иновативната тоалетна система GROHE Sensia Arena също предлага новата технология PlasmaCluster, която елиминира бактериите чрез разпръскване на йони и по този начин намалява количеството на необходимите за поддържане на хигиената почистващи препарати. Освен това вграденото биде с внимателното измиване с вода намалява потреблението на тоалетна хартия.
Резултат от ангажимента на GROHE са многобройните награди за устойчивост
Иновациите като изброените, донесоха на GROHE многобройни награди. Най-скорошната , GROHE отново е на върха с Германската награда за устойчивост през 2018 г. GROHE, като пионер в своята индустрия, бе удостоена с наградата на бизнес отличие за корпоративна социална отговорност (КСО) на Германското Федерално правителство и беше единствената немска марка, включена в „Промени света” на сп. Fortune – глобална класация на компании, чиято новаторска работа оказва значително положително социално въздействие в цял свят.
Социална ангажираност като част от програмата Dual Tech на GROHE и Дните на общността
Като част от участието си в социалната отговорност, GROHE също подкрепя важни инициативи. В партньорство с Don Bosco Mondo e.V., глобалната марка организира десет годишна Dual Tech програма за обучение за ВиК монтажници на млади индийски или филипински мъже в неравностойно положение, давайки им възможност да изкарват прехраната си.
Целта на GROHE е да проектира продукти и да разработва технологии, които позволяват на потребителите безопасно и отговорно да използват ресурсите на водата и енергията ”, каза Tomas Fuhr, изпълнителен директор Операции в GROHE и член на управителния съвет, отговорен за устойчивостта. Следователно, на тазгодишния ISH ние показваме по-ясно от всякога какво GROHE предлага по отношение на устойчивите решения.